Spot It Easy, de kariboo! verzendservice.

Tweedehands kopen en eigen spullen doorverkopen: Belgen hebben er een handje van weg. Door tweedehands te kopen, kunnen Belgen niet alleen flink besparen, ze beleven ook plezier aan de koopjesjacht.

Dat blijkt uit een online onderzoek bij 2.000 Belgen. Vorig jaar kocht één op drie Belgen al een tweedehands artikel. Bijna 90 procent van degenen die tweedehands kopen, zegt dat bovendien vaker te doen dan een jaar geleden.

Koopjesjacht

De tweedehands koopjesjacht verloopt in België vooral online: bijna 1 op 2 Belgen kocht gebruikte artikelen via marktplaatsen op het web, zoals 2dehands.be of Facebook Marktplace. Vooral tweedehands kledij is populair, met boeken en strips op de tweede, en speelgoed op de derde plaats.

De belangrijkste drijfveer blijkt daarbij de goedkopere prijs: 83 procent wilt geld besparen door een tweedekansje op te snorren. Iets minder dan 40 procent koopt tweedehands spullen omdat ze het leuk vinden en 31 procent kiest ervoor omdat het duurzaam is.

Verkopen

Niet alleen koopt de Belg steeds vaker tweedehands spullen, ook kiest een kwart van de consumenten ervoor om eigen spullen te verkopen, wanneer ze niet meer nodig zijn. Dat gebeurt het vaakst via zoekertjessites.

Om deze spullen snel bij de koper te krijgen is het natuurlijk handig om gebruik te maken van een netwerk van afhaalpunten: iedereen heeft er wel eentje in zijn buurt, de prijs is meestal zeer interessant (lees goedkoop) evenals de snelheid van levering. En wie zijn of haar pakje niet meteen kan komen ophalen, kan het tot 2 weken laten liggen in het afhaalpunt.

Dat zorgt ervoor dat de pakketstroom van kariboo! snel verhoogt en jullie (de spots) zo op een eenvoudige en goedkope manier jullie klantenbestand kunnen uitbreiden.

Joehoe kariboo!

kariboo! biedt jullie tal van promotiemateriaal om deze dienst in de kijker te zetten. Vraag ernaar bij onze Desk- of Fieldmedewerkers. Ze bezorgen jullie deze zo spoedig mogelijk!

Bekijk hier alvast enkele voorbeelden van de beschikbare POS:


      


 

Bedankt voor jullie medewerking en tot binnenkort!

Het kariboo! team