kariboo! & Hospithera bundelen hun krachten ten voordele van DEBRA  

Hospithera, is een organisatie die zich inzet voor de verdeling van medische hulpmiddelen. De activiteiten zijn onderverdeeld in vijf specifieke divisies, Eén daarvan is de divisie Interventional care. Hier vind je o.a. gespecialiseerde producten voor pijnbehandeling. Een aantal medewerkers van deze interventional care divisie nemen 14 juli deel aan de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, onder de noemer “walks for Debra”.

 

Debra is de vereniging voor epidermolysis bullosapatiënten. Epidermolysis bullosa (EB) is een verzamelnaam voor een aantal genetisch bepaalde aandoeningen met als gemeenschappelijk kenmerk het gemakkelijk vormen van blaren en erosies op de huid en de slijmvliezen, en dit spontaan of na kleine verwondingen.  Pijn is constant aanwezig bij EB. Deze pijn  varieert naargelang het type EB. Iedereen kent wel de pijn die veroorzaakt wordt door één blaar, bijv. met nieuwe schoenen. Stel je voor dat je elke dag weer nieuwe blaren ontdekt, over het ganse lichaam, gewoon door de druk van kleding, of een verschoven verband, of zomaar…   

 

Alle rendieren aan dek! De deelnemers van de pelgrimstocht zullen meerbepaald een 30 kilometer lang heuvelachtig stuk bewandelen, waarbij elke deelnemer wordt gesponsord.  De bedoeling is dat iedereen de finish haalt binnen een tijdspanne van 6 uur. Joehoe, kariboo! wenst alle deelnemers een keigoeie wandelroute toe!

 

Wil jij ook je hoefje bijdragen? Klik dan door naar  de donatiepagina van Debra-Belgium

 

Wil je meer weten over?

Hospithera

Debra-Belgium