De beste tweedehands-kanalen in België

Zoeh-kertjessite of veilingsite? Waar is het lekker grazen?

Het verschil zit hem in het feit of er voor het item dat te koop wordt gesteld een vaste prijs wordt gevraagd of dat je er kan op bieden. Spannend gedoe! Veilingsites werken vaak met een laag startbedrag, maar laat je niet misleiden, de prijzen worden letterlijk aan de meet uitgedeeld en wat vandaag nog een koopje lijkt, kan uiteindelijk voor een fors bedrag worden verkocht. Kan je dan geen koopjes doen? Uiteraard wel! Zaak is de nodige discipline aan de dag te leggen en je niet te laten verleiden om boven het maximumbedrag dat je in je hoofd had te gaan bieden. Bied je via een veilingsite iets te koop aan en wil je zeker zijn dat je toch een bepaald minimumbedrag haalt? Dat kan! Je stelt dat in bij het creëren van je veiling-zoekertje. Toch goe? Vraag is welk systeem je voorkeur wegdraagt?

Veilingsites:

eBay: In een enkel geval hoef je niet te kiezen (no stress!) en kom je op een website die zoekertjes en veilingen combineert: eBay. Razend populair en de nummer 1 in België. Je vindt er werkelijk alles, zowel particulieren als bedrijven bieden spullen aan op eBay. Het grote voordeel? Via eBay bereik je een groot publiek, want zoekertjes zijn tot ver buiten de landsgrenzen verspreid. Wel altijd uitkijken dus waar je nieuwe aanwinst vandaan komt en hoe het zit met de verzendkosten als je iets aankoopt!

De Kringwinkel heeft een echte veilingsite. Wie het hoogste bod uitbrengt, wordt de nieuwe eigenaar van een leuk ‘kringding’, zoals De Kringwinkel hun spullen noemt. Je tweedehandsspullen aanbieden kan je op deze website niet. De Kringwinkel werkt met schenkingen en komt desnoods bij je langs om je ‘afgedankte’ spulletjes op te halen en een nieuw leven te geven. Mooi meegenomen is dat je door bij De Kringwinkel iets te kopen of hen iets te schenken meehelpt om hun maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Koeh-l!

Zoeh-kertjes websites:

Hou je het graag lokaal en met een vaste prijs? Dan is een zoekertjessite je ding. Keuze zat, dus we pikken er graag wat graantjes voor jou uit.

2dehands.be: Een zoekertje plaatsen op 2dehands.be is gratis. Je kan er meteen tot 8 foto’s bij plaatsen. Leuk om weten is dat 2dehands.be ook de mogelijkheid biedt om een bod op een zoekertje uit te brengen. Niet zoals bij een echte veiling, maar gewoon wat ‘afdingen’. Met 6 miljoen bezoekers is dit de grootste zoekertjessite van België. Je bereikt dus in 1 klap meer dan de helft van de bevolking!

Kapaza: is een website die inhoudelijk te vergelijken valt met 2dehands. Recentelijk is dan ook de domeinnaam, de url & een deel van het klantenbestand overgenomen door 2dehands. Concreet betekent dit dat Kapaza vanaf 13 mei 2017 stopt met al haar activiteiten. Via mail zullen houders van een Kapaza account uitgenodigd worden om over te stappen naar 2dehands. Zowel Kapaza als 2dehands zijn in handen van internetgigant eBay.

Koopjeskrant: Erg lang dé referentie geweest als echte krant, maar nu enkel online nog steeds een vaste waarde. Je hebt de optie om tot 10 foto’s toe te voegen en je kan (tegen betaling) je zoekertje ‘omhoog bellen’ in de zoekresultaten.

Aanbod.be: Net zoals bij 2dehands.be kan je 8 foto’s bij je zoekertje plaatsen en eventueel bieden toestaan. Een website die erg veel gelijkenissen vertoont met 2dehands.be

Voor specifieke doeh-lgroepen

Stukot.be: Studenten kunnen hun kotspullen online aanbieden aan andere studenten via Stukot.be. Een website van en voor studenten. Zo bereik je meteen het juiste publiek. Slim! Of wat had je gedacht?

Velt Ecozoekertjes: De groene jongens onder ons kennen ongetwijfeld Velt. Ook de Velt website heeft een zoekertjes afdeling waar je je Ecozoekertjes gratis kan aanbieden. Naar goede eco traditie kan je iets te koop aanbieden, maar ook zaken gratis weggeven of ruilen. Duidelijk de groeh-nste wei!

Eersteklas verzenden van tweedehands-spulletjes

Online kopen of verkopen betekent vaak dat de koper of verkoper niet om de hoek woont. Dan is het belangrijk dat de spulletjes ook veilig bij de nieuwe eigenaar aankomen. Gelukkig heb je daarvoor kariboo! Wij zijn groen, goedkoop en zonder gedoe! En met 750 kariboo!-spots waar je je pakje kan afgeven of laten afhalen, zitten we altijd in de buurt. Zo zijn we de perfecte aanvulling op je tweedehands-avontuur, want we zijn als milieuvriendelijke pakjesdienst dol op recycleren, hergebruiken en upcyclen. Moeh!